De maag en de darmen zijn een onderdeel van ons spijsverteringssysteem. Daarom is het belangrijk dat dit goed functioneert. Toch hebben 1 op de 5 mensen regelmatig last van maag- en/of darmklachten. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat je spijsvertering in zijn geheel weer goed gaat functioneren. En blokkades opheffen, zodat je lichaam (en geest) beter in balans komen. Hoeveel acupunctuurbehandelingen er nodig zijn bij buikklachten, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten.

Veel voorkomende buikklachten zijn:

  • Prikkelbaar darm syndroom (PDS)
  • Diarree / constipatie / krampen / winderigheid
  • Ziekte van Crohn
  • Divertikels

Meest voorkomende klachten tegenwoordig is het prikkelbare darm syndroom. Als oorzaak van PDS  moeten we rekening houden met andere factoren dan alleen darm. Emotionele stoornissen (zoals stress of hormonale disbalans), disfuncties tussen interne organen; het eetpatroon en dieet kunnen aanleiding geven tot PDS. 

Acupunctuur bij buikklachten

De behandeling richt zich voornamelijk op het ontdekken en behandeling van de specifieke factoren die PDS veroorzaken en/of in stand houden. Het verminderen van stress en om beter met de pijnklachten is ook een onderdeel van de behandeling. Van acupunctuur is bekend dat het helpt bij pijn.

Laten we kennismaken. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek.