WAAROM CUPPING

Cupping is een waardevolle aanvulling op acupunctuur

Cupping is een eenvoudige therapeutische techniek, die een waardevolle aanvulling vormt voor de acupunctuur, shiatsu en moxatechnieken. De patiënt merkt dat warme energie in de spieren dringt. De behandelde plek is rood en op de wand van de cup staan waterdruppels. Dat is de verstorende energie die naar buiten is getreden.

een manier om energieblokkades op te heffen

Hoe werkt cupping

Door een vlammetje snel in en uit de cup in plaatsen, wordt de interne luchtdruk verlaagd en daardoor een vacuüm gecreëerd. Door de cup snel op de huid te plaatsen, zal de huid worden opgezogen, zodat de cup stevig vast komt te zitten. Vervolgens laten we de cup staan op een specifieke plek of verplaatsen we de cup heen en weer over de huid. Dit kan gepaard gaan met huidverkleuring. Roodheid of donkere plekken is hierbij niet vreemd.

behandeling

Na de behandeling is het verstandig om geen koude wind op het behandelde gebied te krijgen. Door het open ‘zetten’ van de huid, kan de koude wind stijfheid van omliggende structuren veroorzaken. Warm houden is dus belangrijk net na de behandeling.

waar in te zetten

Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling wordt voornamelijk gebruikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid. Met speciale cups kan ook gemasseerd worden.

Laten we kennismaken. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek.