AURICULOTHERAPIE

De oorschelp is een weerspiegeling van de mens

Ooracupunctuur, ook wel Auriculotherapie genoemd, kan als aanvulling op de acupunctuurbehandeling zijn of een op zichzelf staande therapie. De talloze punten in het oor pakken, net als net als de lichaamspunten, de onderliggende oorzaken aan door het evenwicht in het lichaam te herstellen. Het helpt ook om weefselgenezing te bevorderen, bouwt het immuunsysteem op, maakt endorfine vrij, de lichaamseigen vorm van morfine; het is een uitstekende pijnstiller.

De oorschelp is een gebied wat het gehele lichaam van een mens weerspiegelt. Zowel het fysieke als het psychische aspect ervan. Een breed scala aan gezondheidsproblemen kunnen zo worden behandeld via het oor.

Het oor kan worden gebruikt als diagnostisch middel om vervolgens middels een normale acupunctuur behandeling kan worden behandeld.

Er wordt een oorpunt met een fijn naaldje aangeprikt

De behandeling

Tijdens de acupunctuurbehandeling kunnen er extra oorpunten geprikt worden als ondersteuning van de behandeling. Tevens kan er een losstaande acupunctuurbehandeling worden gepland. Er wordt een oorpunt met een fijn naaldje aangeprikt, wat een reactie zal geven in het centrale zenuwstelsel, waardoor het genezingsproces in gang gezet wordt.

Naast gewone acupunctuurnaaldjes in het oor tijdens de behandeling, worden er na de behandeling vaak verblijfskogeltjes achtergelaten in het oor. Deze mogen enige tijd in het oor blijven zitten (7-14 dagen). Als er één of meerdere afvallen is dat geen probleem. Door de punten af en toe aan te drukken kan er extra stimulans worden gegeven aan de punten.

Laten we kennismaken. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek.