ENERGIESTROMEN IN HET LICHAAM STIMULEREN MET WARMTE

Moxa als aanvulling op acupunctuur

Moxatherapie is een aanvulling op acupunctuur, waarbij de acupunctuurpunten op het lichaam worden verwarmd door middel van een moxastick. Moxa is gemaakt van gedroogde bijvoetskruid. Doordat de warmte doordringt tot de acupunctuurpunten zal de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd. 

Energetische verstoringen in het meridiaansysteem kunnen ook met warmte behandeld worden. Na lang klinisch onderzoek bleek de warmte van moxa het meest effectief.


diepere warmte

De moxa kan op verschillende manieren wordt toegepast

Het voordeel van een moxa-behandeling is dat je met de warmte die vrijkomt, diepere lagen in het lichaam kan bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld een blokkade oplossen. En de Qi (energie) weer laten stromen.

ToePASSING
  • Lokaal als ‘piramide-vorm’ geknede moxa die op een acupunctuurpunt wordt gezet en aangestoken.
  • Door middel van een moxa-stick. Dit een lange staaf die bij een acupunctuur punt gehouden wordt. Voornaamste indicatie is om een stuitligging te behandelen, waarbij de moxastick bij een specifiek punt gehouden wordt.
  • De moxa doos; meerdere moxa sticks die in een houten doos worden geplaatst. Deze doos wordt flink warm en deze verwarmt dan lokaal het gebied waar deze op staat. Deze techniek pas ik voornamelijk toe bij  rugklachten en soms buikklachten waar de warmte diep naar binnen kan trekken.
  • Tot slot is er ook een mogelijkheid om lokaal op/om de naald moxa te plaatsen. Door speciale mini-sticks te plaatsen om de naald of kleine dopjes op de naald wordt de naald lokaal verwarmt.


Moxabehandeling bij stuitligging

Moxa wordt geregeld ingezet bij een stuitligging van de ongeboren baby in de baarmoeder. Het idee is dat hierdoor de baarmoeder beter doorbloed wordt.

Daarnaast stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier en de hormonen die de bijnier produceert, die beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk zelf kunnen draaien.

De behandeling is voor zowel de moeder als voor het ongeboren kind veilig. Er is namelijk geen direct contact met de baby.

Laten we kennismaken. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek.