Als je regelmatig worstelt met migraine of hardnekkige hoofdpijn, begrijp je vast wel hoe dit je dagelijkse leven kan beïnvloeden. Die kloppende pijn, de misselijkheid – het kan behoorlijk ontmoedigend zijn.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn en waar de meeste mensen last van hebben. Migraine komt bij meer dan 10% van de Nederlanders voor. Waarbij een migraineaanval vaak wordt geassocieerd met erge hoofdpijn die wel een halve dag tot drie dagen kan duren. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Mensen met migraine zijn tijdens een migraineaanval vaak overgevoelig voor licht, geluid en bepaalde geuren. Ze kunnen daar misselijkheid van worden of gaan ervan overgeven.

Acupunctuur bij migraine / spanningshoofdpijn - Mazacu Lelystad

Wat kan acupunctuur doen bij migraine of spanningshoofdpijn

Wat maakt acupunctuur een waardevolle benadering voor het behandelen van migraine en hoofdpijn? De fijne naalden worden strategisch geplaatst om de energiestroom in je lichaam te herstellen. Een acupunctuurbehandeling helpt doordat de spierspanningen worden weggenomen, waardoor de bloedtoevoer naar het hoofd weer op gang komt. De acupunctuur kan je helpen om blokkades op te heffen en beter in balans te komen. Voor migraine kan acupunctuur helpen bij het verminderen van de frequentie en intensiteit van aanvallen. Bij aanhoudende hoofdpijn kan het de spanning in nek- en schouderspieren verminderen.

Naast migraine of spanningshoofdpijn zijn er meerdere soorten hoofdpijn waarbij een andere plek in het lichaam de pijn veroorzaakt. Deze holistische benadering bekijkt niet alleen de symptomen, maar tracht ook de onderliggende oorzaken aan te pakken. Acupunctuur stimuleert je lichaam om zichzelf te herstellen, wat bijdraagt aan langdurige verlichting.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen zijn er nodig

Uit verschillende systematische reviews – afkomstig uit de Cochrane Library uit 2016 – blijkt dat acupunctuur heel effectief is. Er zijn ten minste zes acupunctuurbehandelingen nodig om de hoofdpijn te verminderen en de frequentie van migraineaanvallen te verlagen. Maak een afspraak bij acupunctuurpraktijk Mazacu om er samen achter te komen waar je klachten vandaan komen.

Laten we kennismaken. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek.