Een allergie kenmerkt zich vaak door jeuk of vlekjes op de huid, dikke oogleden, tranende ogen, tintelingen van de tong, kriebel in de neus, hoesten en niezen. Je lichaam kan allergisch zijn voor stofjes zoals stuifmeel vanuit bomen/planten/grassoorten (hooikoorts), schimmels, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, maar ook make-up of bepaalde voeding (bekend zijn pinda’s, lactose en eieren). Je kunt veel last ervaren van allergieën, doordat je lijf heftig reageert op het stofje waar je allergisch voor bent.

Hooikoorts - Mazacu

Acupunctuur werkt bij jaarlijks terugkerende allergieën zoals hooikoortsklachten, maar ook bij chronische allergische reacties in de keel, oog en neus. Acupunctuur kan hierbij de symptomen verminderen of kan preventief werken voordat symptomen zich voordoen. Acupunctuur kan de weerstand van het lichaam verbeteren, het zorgt ervoor dat je geest en lichaam weer in balans komen. 

Acupunctuur bij hooikoorts of allergische rhinitis

McDonald et al. voerde een onderzoek uit onder patiënten die acupunctuur, shamacupunctuur (placebobehandeling) of geen behandeling kregen. De resultaten lieten een significante vermindering van IgE (antilichaam) zien bij patiënten die acupunctuur kregen in tegenstelling tot schijn of geen acupunctuur. IgE is een antilichaam dat door het immuunsysteem van het lichaam wordt aangemaakt als reactie op een waargenomen dreiging, dat wil zeggen een allergische reactie.

Is acupunctuur veilig bij allergieën

Acupunctuur wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkend als een veilige en effectieve natuurlijke optie om te helpen bij de frequentie en ernst van symptomen van hooikoorts en / of allergische rhinitis.

Laten we kennismaken. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek.