Werkwijze acupunctuur

De acupunctuur intake zal bestaan uit een uitgebreid gesprek waarbij veel verschillende onderdelen aan bod komen. Informatie over o.a. uw spijsvertering, stoelgang, voedingspatroon en slaapritme kunnen veel symptomen mogelijk verklaren. Wat voor u misschien een onbegrijpelijke klacht is kan binnen de acupunctuur een belangrijke aanvulling zijn voor de anamnese.

Als aanvulling op het vragengesprek zal de tong beoordeeld worden en de pols gevoeld worden ter extra aanvulling op de anamnese.
De polsdiagnose geeft de acupuncturist de informatie waar er zich tekorten en excessen bevinden in energiestromen. (zie verder pols)
Vanuit de tongdiagnose kunnen we aan de hand van de kleur, vorm, vochtigheid en beslag extra informatie winnen hoe uw organen functioneren. Omdat koffie een vertekend beeld geeft van het tong beslag kunt u het beste dit niet voor de behandeling drinken. Het tong beslag vormt een belangrijke informatiebron. Het is belangrijk dat u niet de tong schoonmaakt met bijvoorbeeld uw tandenborstel of tongschraper. Door dit te doen haalt u mogelijk doorslaggevende informatie weg.

De behandeling zal bestaan uit het vaststellen van de diagnose. Vanuit hier zal het behandelplan worden opgesteld met de noodzakelijke acupunctuur punten. Fijne naalden worden ingebracht met de bedoeling de energetische doorstroming te verbeteren en de aanwezige disbalans te herstellen. Tijdens het inbrengen zal er getracht worden een zogenoemd Qi-gevoel te krijgen (Deqi). Hierbij zal de patiënt een zeurend, dof en zwaar gevoel kunnen ervaren.

[fancy_link title=”Lees Artikel” link=”http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19159691″ target=”_blank” style=”7″]