Dry Needling
U kunt bij acupunctuur praktijk Mazacu Lelystad ook terecht voor dry needling. Dry needling wordt steeds vake toegepast indien er sprake is van een zogenaamd triggerpoint (pijnpunt). Deze triggerpoints kunnen veel pijn klachten veroorzaken op diverse lokaties. Deze pijn kan zelfs uitstralen naar de extremiteiten en forse hoofdpijn veroorzaken. De behandeling is vaak een stuk intenser dan de normale acupunctuur behandeling. De reactie kan dan ook behoorlijk heftig zijn. U kunt heftig gaan transpireren of zelfs een licht onwel gevoel krijgen. Het 'beurse' wat na de behandeling vaak ontstaat kan enkele dagen aanhouden.

Er zal een afweging worden gemaakt of het specifieke triggerpoint het beste behandeld gaat worden met acupunctuur of met dry needling. Het triggerpoint, ook wel 'Ashi - punt' genoemd ('Ashi' betekend 'au!' in het Chinees), kan zich ter hoogte van een acupunctuurpunt bevinden. Stimulatie van dit punt kan leiden tot verdere beinvloeding van het lichaam. Dry needling in combinatie met acupunctuur is een goede combinatie voor het behandelen van uw klachten.
Herken zelf een triggerpoint
Zo kunt u zelf een triggerpoints herkennen:
  • De pijn en stijfheid lokaal in de spier.
  • Zogenoemde 'referred pain', ook wel uitstralende pijn. Vaak naar de armen, benen of het hoofd vanuit meer centraler gelegen lichaamdelen.
  • Het betreffende lichaamsdeel kan minder mobiel zijn dan bijvoorbeeld de andere zijde.
  • Tevens kan het betrokken lichaamsdeel minder krachtig zijn dan bijvoorbeeld de andere zijde.
  • Het betreffende ledemaat kan gaan tintelen bij stimulatie of overbelasting van de spier.