Spanningshoofdpijn / migraine

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, waarvan spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn en waar de meeste mensen last van hebben. Migraine komt bij meer dan 10% van de Nederlanders voor. Waarbij een migraineaanval vaak wordt geassocieerd met erge hoofdpijn die wel een halve dag tot drie dagen kan duren. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Mensen met migraine zijn tijdens een migraineaanval vaak overgevoelig voor licht, geluid en bepaalde geuren. Ze kunnen daar misselijkheid van worden of gaan ervan overgeven.

Acupunctuur bij hoofdpijn - Macazu

Acupunctuur bij
spanningshoofdpijn en migraine

Studie bij hoofdpijn of migraine

Uit verschillende systematische reviews – afkomstig uit de Cochrane Library uit 2016 – blijkt dat acupunctuur heel effectief is bij spanningshoofdpijn en migraine. Er zijn ten minste zes acupunctuurbehandelingen nodig om de hoofdpijn te verminderen en de frequentie van migraineaanvallen te verlagen.

Acupunctuur bij spanningshoofdpijn of migraine

Bij migraine en bij spanningshoofdpijn kan acupunctuur je helpen om blokkades op te heffen en beter in balans te komen. Maak een afspraak bij acupunctuurpraktijk Mazacu.