Toestemmingsformulier
24 mei 2018
Show all

Opvliegers en acupunctuur

Opvliegers

Veel vrouwen hebben deze klachten tijdens de overgang. Naast de medicatie(hormonen) die door artsen verstrekt wordt kan een acupunctuurbehandeling mogelijk bijdragen aan het verlichten van de symptomen bij de overgang. Er wordt steeds meer onderzocht. Ook op het gebied van acupunctuur.Wat kan acupunctuur doen bij opvliegers?

Er zijn tientallen wetenschappelijk onderzoeken gedaan over dit specifieke onderwerp. Vaak zijn er onderzoeken die niet goed beoordeeld kunnen worden. Van de overgebleven onderzoeken komt naar voren dat acupunctuur een bijdrage kan leveren in verminderen van de symptomen. Daarnaast geeft onderzoek weer dat de frequentie en ernst van symptomen van overgang afnemen. Kijk hier voor het volledige onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.